2010. október 16., szombat

Umeboshi tea náthára és fájdalomcsillapításra

A makrobiotikus italokról általában.
Amit mindig lehet fogyasztani, az a tisztított víz, a kukicha, a hojicha, a genmaicha, a hato mugi teák valamint az édes zöldségital.
A kukicha tea 3 éves bancha növény ágaiból, a hojicha ugyanennek a növénynek a leveleiből készült pirított zöld tea. A genmaicha pirított barna rizs tea, a hato mugi pedig pirított árpa tea. Az édes zöldség italt hagyma, sárgarépa, káposzta, édesburgonya vagy sütötök egyenlő arányú összefőzéséből kapjuk. Egy csészével kell elfogyasztani forrón minden nap. Rengeteg komoly betegség gyógyítására használják.
Ritkábban fogyasztható italok közé tartoznak: a rizstej, a malátakávé, a gyermekláncfű tea, a kombu tea a sárgarépalé és az umeboshi tea.
Umeboshi tea
Hozzávalók:
-Fél, kimagozott umeboshi szilva
-3-4 csepp szójaszósz (elmaradhat)
-2,5-3 dl forró bancha (hojicha) tea

A szilvát feldaraboltam és egy csészébe tettem, amire ráöntöttem a forró bancha teát. A teát még melegen meg kell inni, a szilvákat pedig ki kell kanalazni. Nagyobb fájdalom esetén egy egész szilvát is felhasználhatunk.
Jó egészséget!

A recept forrása: Németh Tünde(Arwen torna)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése