2010. október 2., szombat

Relaxáló leves vacsorára

Ez egy miso leves, amely kifejezetten a nap végére ajánlott. A miso leves egy tradícionálisan Japán étel, amely mondhatom, hogy a makrobiotika egyik alap "köve". Szójabab és különböző gabonák keverékének éveken át történő erjesztéséből nyerik és leginkább a különböző zöldségleveseket ezzel ízesítik, de emellett kiválóan alkapmas példul halak pácolására is. Én a barnarizsből készítettet ajánlom.
Szóval a leves elkészítése:
½ csésze hokkaido tök kockára vágva
½ csésze hagyma nagyobb kockára vágva (ha pici, elég negyedelni, felezni)
2 pici karfiolrózsa
2 teáskanál miszo pasta
2 db bélyegnyi nagyságú wakame algadarab
5 dl víz

A vizet felforraljuk, beletesszük a tököt, 2-3 perc múlva a hagymát, újabb 2 perc múlva a brokkoli rózsát, végül az algát. A miso pastát elkeverjük egy kis levessel, majd belekeverjük a levesbe (ne forrjon, csak főjön még 2 percet).
Újhagyma zöldjével tálaljuk.
Ez a mennyiség két főre elegendő.


Ilyen lett:


Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése