Íme a hozzávalok:
-5 dl tisztított víz
-egy bögre jégcsapretek, vékony csíkokra vágva
-2 db shiitake gomba, beáztatva
-2db bélyegnyi kombu alga (az eredeti recept szerint arame algával kell készíteni)
-2 teáskanál miso paszta
-újhagyma zöldje a tálaláshoz
Elkészítése:
Miután beáztattam a két gombát, az áztató vízzel kiegészült 5 dl vizet feltettem főni. Miután felforrt, a feldarabolt gombát beletettem, majd 5 perc főzés után beledobtam a jégcsapretket. Két perc elteltével hozzáadtam az algadarabokat. Az eredeti recept szerint arame algával kell készíteni a levest, jelenleg nekem kombu algám volt itthon, így az arame-t azzal pótoltam. Kimertem egy kis levet a levesből, amiben a miso pasztát elkevertem és a tűzről lehúzott levesembe kevertem. Még két percig lassú tűzön melegítettem majd pedig újhagyma zöldjével tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése