2010. október 16., szombat

Párolt zöldbab barnarizzsel

Hozzávalók:
-50 dkg zsenge, zöld színű, lapos zöldbab
-2 evőkanál szezámolaj
-1 evőkanál szójaszósz (világos szójaszósz)
-1 kis csokor felaprított petrezselyem
-kevéske tengeri só

Elkészítés:
A megmosott zöldbabokat felaprítottam körülbelül 3 cm-es darabokra. A felmelegített olajra dobtam őket, megsóztam és meglocsoltam szójaszósszal, majd lefedve 15 perc alatt lassú tűzön készre pároltam. A szójaszószok közül én sötét színűt használtam (tamari), úgy is nagyon finom lett. S ahogyan a cím illetve a képek is mutatják, barnarizzsel tálaltam.
Jó étvágyat!

A recept Németh Tündétől (Arwen torna) származik, köszönet érte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése