2011. május 16., hétfő

Hagymakarikák bundában

Számomra mindig nagyon nehéz a különböző főzelékekhez, gabonaköretekhez feltétet választani, hiszen a húsokat, húsféléket mellőzni kell. Nemrég azonban a kezembe akadt egy nagyon aranyos kis szakácskönyv*, amely egy magyar hölgy és nagymamájának  receptjeit tartalmazza. Ebben olvastam a bundában sült hagymakarikákról, amiről azt gondolom, bármilyen gabonaféléhez, főzelékhez kitűnő feltét, ráadásul- jó esetben- minden konyhában, mindig megtalálható. Elkészítése is igen gyors és egyszerű.

Hozzávalók:
-3 evőknál teljes kiörlésű liszt
-2 csipet tengeri só
-fejenként egy hagyma, ujjnyi vastagságúra szeletelve

A lisztet a csipet sóval és vízzel palacsintatészta állagúra keverünk. A hagymkarikákat a tésztában átforgatva forró olajban kisütjük.


*Kövesdi Natália-Nagyi és Nati szakácskönyve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése